Wpisz e-mail, aby otrzymać dostęp do oferty specjalnej.
Obecnie znajdujesz się w dziale: Colvita — suplement diety >> Produkt
Unikalny na skalę światową kompleks liofilizatu czystego tropokolagenu, pozyskiwanego ze skór rybich, ekstraktu alg morskich i bio–przyswajalnej witaminy E (alfa–tokoferolu).
COLVITA jest pochodną wielkiego wynalazku polskiej biotechnologii, jakim było wyestraktowanie do postaci roztworu wodnego z zachowaniem naturalnej dla organizmów żywych trójspiralnej konformacji białka — czystego, naturalnego kolagenu ze skór rybich. Kolagen Naturalny stał się sensacją rynkową, czego dowodzi ponad 700.000 opakowań tego produktu rozprowadzonych w krótkim czasie przez COLWAY S.J. bez żadnej promocji rynkowej i praktycznie niemal bez sprzedaży w placówkach handlowych, którą utrudnia zagrożenie dla kolagenu — czystego białka letnimi temperaturami. Z równie przychylną recepcją konsumentów spotkały się ponadstandardowe wyroby kosmetyczne serii COLWAY, wytwarzane na bazie Kolagenu Naturalnego Q 5–26.
COLVITA to całkowicie nowe podejście do problemu dbałości o tkanki zbudowane z kolagenu. Użytkownicy będą mogli przekonać się "na własnej skórze", co zdziałać może suplementacja Colvitą. COLVITA jest ukoronowaniem prac biotechnologicznych nad grupą produktów pozyskanych z rybiego kolagenu, który zatrzymuje nasz dobry czas… Wystarczą dwie tabletki dziennie, by skóra stała się gęstsza i ładniejsza. By pielęgnowana jednocześnie żelem kolagenowym i jego pochodnymi od zewnątrz — stała się także znacznie młodsza.
Łańcuchy ludzkiego kolagenu zbudowane są z 20 aminokwasów. Tylko część z nich organizm produkuje w procesach metabolicznych. Pozostałe muszą być dostarczone w pożywieniu. Suplementacja ustroju COLVITĄ jest nieustającym uzupełnianiem diety w niezbędne dla zdrowia składniki.
COLVITA wytwarzana jest głównie z liofilizowanego trzeciorzędowego kolagenu rybiego. Potrójna helisa kolagenowa, podobna budową do spirali DNA, ale funkcjonująca w przestrzeni zewnątrzkomórkowej jest nośnikiem informacji dotyczących zasobów aminokwasowych kręgowców. Szczegolnie w stanach zachwiania tej równowagi — wysycenie macierzy pozakomórkowej produktami rozpadu potrójnej helisy ma niezwykle pozytywny wpływ na przywrócenie bilansu metabolicznego białka.
LIOFILIZACJA jest to zamrażanie czystego kolagenu do minus 40°C w warunkach próżni (1Pa) i sublimacyjne usuwanie z niego wody (suszenie). Zapewnia to najwyższą czystość produktu, najniższą wagę i doskonałą higroskopijność. Syntezę aminokwasów wspomaga witamina E oraz minerały i witamina C występujące w algach. Peptydy zawarte w COLVICIE, a będące produktami rozpadu 3-helisy kolagenu cechuje też nieporównywalna z hydrolizatami białek bydlęcych i z żelatyną wysoka rozpuszczalność w pozażołądkowych roztworach soli i kwasów. Wchłanialność ich oprócz synergicznych witamin wspomagają enzymy naturalnie rozkładające białka.
![]() |
Uwaga:
|